Ehliyet Sınıfları

B Sınıfı (Otomobil)

B Sınıfı Sürücü Belgesi: Otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir.

Sınıf ve Simgesi: Otomobil
Kullandığı Araçlar: Otomobil (sürücüsü dahil en fazla dokuz oturma yeri olan motorlu taşıt),
Kamyonet (Azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen motorlu taşıt),
Traktör (Römorklu veya Römorksuz Tarım Aracı),
Atv (dört tekerlekli motosiklet),
Motorlu Bisiklet (Moped)
Yetkili Olduğu Diğer Sınıflar: Moped
Atv (dört tekerlekli motosiklet)
Traktör
Yaş Şartı: 18 (Bugün Başvurabilmeniz için Doğum Tarihinizin 22.12.2006 Tarihinden önce olması gereklidir.)(Doğum tarihi günlük olarak otomatik hesaplanır)
Deneyim Şartı: Yok (Bu Sürücü Belgesini alabilmeniz için herhangi bir sınıf Sürücü Belgenizin olma zorunluluğu yoktur.)
Geçerlilik Süresi: 10 yıl 10 yılda bir sürücü belgesi kartınızı yenilemeniz gerekir

Taban Fiyat Uygulaması
Kursumuzda Sivas Valiliği tarafından belirlenen taban fiyatlar uygulanmaktadır. Tüm kursiyerlerimiz sabit fiyatla hizmet almaktadır.
Mevcut sürücü belgenizi ve almak istediğiniz sürücü belgesini seçerek Kurs Ücreti ve Kurs Ücreti Haricindeki Dış Masraflarınızı görüntülemek için Tıklayın.
Güncel Kurs Ücretleri Listesi için Tıklayın.


Kursumuzda Sadece Kurs Ücreti, Yazılı ve Direksiyon Sınav Ücreti alınmaktadır.
Temsilci ücreti, dosya ücreti, benzin ücreti vb. adlar altında hiç bir ücret alınmamaktadır.
Güncel Kurs Ücreti haricindeki Sınav ücretleri ve Dış Masraflar için Tıklayın.


B Sınıfı Sürücü Kursu Ücretleri
2024 YILI B SINIFI MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURS ÜCRETLERİ
Mevcut Ehliyet İstenilen Sertifika Kurs Ücreti
Yok B Sınıfı 14000.00
A1-A2 Sınıfı  B Sınıfı 14000.00
F Sınıfı  B Sınıfı 14000.00
G Sınıfı  B Sınıfı 14000.00
B Otomatik Sınıfı  B Sınıfı (Manuel) 7000.00

Kurs Ücreti haricindeki Dış Masraflar
2024 YILI B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ HARÇ VE SINAV ÜCRETLERİ
Ücret Adı Miktarı
Yazılı Sınav Ücreti (E-Sınav) 600,00
Direksiyon Sınav Ücreti 750,00
Sürücü Belgesi Kart Ücreti 1.220,00
B Sınıfı Sürücü Belgesi Harç Bedeli 3.945,40
Dış Masraflar Toplamı 6.515,40

Not: Mevcut sürücü belgesi olan adaylar Yazılı sınavdan muaf oldukları için 600,00 yazılı sınav ücreti ödemezler bu nedenle Dış masraflar toplamı 5.915,40 dir.


B Sınıfı Sürücü Belgesi alma işlemleri 6 aşamadan oluşmaktadır. Sırasıyla Bu Aşamalar;
  1. Kayıt İşlemleri
  2. Teorik Eğitim
  3. Teorik Sınav
  4. Direksiyon Eğitimi
  5. Direksiyon Uygulama Sınavı
  6. Sertifika ve Ehliyet

Mevcut Sürücü Belgesi olan adaylar için Not: Mevcut sürücü belgesi olan adaylar Teorik Eğitim, Teorik Sınav ve Eğitim Pistinde yapılan direksiyon eğitimlerinden Muaftırlar. Direksiyon eğitimleri akan trafikte yapılmaktadır.

1. Kayıt İşlemleri

Kayıt Esnasında Sadece Kimlik yeterlidir.


Sürücü olabilmeniz için aranan şartları Aranan Şartlar sayfamızdan görüntüleyebilirsiniz. Aranan Şartları taşıyorsanız Sürücü Kursumuza Sadece Kimliğinizle birlikte veya Gerekli Belgeleride alarak kayıt yaptırabilir veya internet sitemiz üzerinden Online Olarak Ön Kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt Yaptırdıktan sonrada Dönem Başlama tarihine kadar(Dönem başlama tarihleri genellikle her ayın 1 ve 10u arasındadır) Gerekli Belgeleri getirebilirsiniz. Güncel Kurs Ücretlerimizi ve Kurs Ücreti haricindeki Sınav ücretleri ve Dış Masrafları sayfalarımızdan görüntüleyebilirsiniz. İsterseniz Online Kayıt Formunu doldurun en kısa sürede sizinle irtibata geçelim


Hediyemiz Olan Eğitim Dökümanları

  • Trafik ve Çevre Bilgisi, Trafik Adabı, Araç Tekniği, İlk yardım Bilgisi Derslerinin konu anlatımlarının ve Testlerinin bulunduğu Sürücü Eğitim Rehberi
  • Trafik ve Çevre Bilgisi, Trafik Adabı, Araç Tekniği, İlk yardım Bilgisi Derslerinin sorularının bulunduğu Soru Bankası
  • Online Eğitim Videoları
  • Online Deneme Sınavı

2. Teorik Eğitim

Kayıt yaptırdıktan sonra Dönem başlama tarihinde başlayarak Pazar hariç her gün akşam saat 17.00'de İnteraktif sınıflarımızda projeksiyon ve Bilgisayar yardımıyla animasyon görsel resim ve videolarla desteklenmiş şekilde Trafik ve Çevre Bilgisi, Trafik Adabı, Araç Tekniği, İlkyardım Bilgisi Dersleri verilmektedir. Teorik derslerimiz 12 gün sürmektedir. Her dersin bitiminde Genel deneme sınavları yapılmaktadır.

3. Teorik Sınav (MTSAS)

Bu Sınava katılabilmek için Sürücü Kursuna kayıt olmanız, Yazılı Sınav Ücretinizi kursa veya odeme.meb.gov.tr adresinden yatırmanız ve sürücü kursu tarafından Milli Eğitim Bakanlığına sınav isteğinizin bildirilmesi gerekmektedir.

Bütün Sertifika sınıflarında soru sayıları aşağıdaki gibidir.

İlk Yardım Trafik ve Çevre Araç Tekniği Trafi Adabı Toplam Soru Sayısı
12 23 9 6 50

Her soru 2 puan olup 100 üzerinden en az 70 puan almanız gerekmektedir.

Sınavdan geçebilmeniz için en az 35 soru doğru cevaplamanız gerekmektedir.

Elektronik Sınav:
Basılı evrak kullanılmaksızın, sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapılan sınavlardır. Hafta içi saat 16:45'den sonra 2 oturum hafta sonu günde 6 oturum şeklinde her gün yapılabilmektedir. E-sınavda klasik sınav sisteminde olduğu gibi soru kitapçığı ve cevap kağıdı bulunmamaktadır tüm işlemler Milli Eğitim Müdürlüğü e-sınav salonunda bulunan tabletler üzerinden ekrana dokunarak yapılmaktadır ve sınavınız bittikten sonra hemen sınav sonucunuz açıklanmaktadır. E-sınav süresi 45 dakikadır. E-Sınava girebilmek için Teorik derslerinizi tamamladığınızda kursa Elektronik Sınav ücretinizi yatırdıktan sonra kurs tarafından Milli Eğitim Bakanlığına başvurunuz yapılacaktır. e-Sınav başvurusu yapılan kursiyerlerin bilgileri bağlı oldukları milli eğitim müdürlüğü tarafından incelenecektir. Başvurusu onaylanan kursiyerler için e-sınav randevu sistemi bir sınav tarihi ve saati belirleyecektir. Bu sürede yaklaşık 1 haftadır.

Klasik Sınav

Klasik Sınav:
4 Ağustos 2018 tarihi itibariyle Klasik sınav sistemi kaldırılmıştır. Adaylar sadece Elektronik sınava girebilmektedir.

4. Direksiyon Eğitimi

Direksiyon Eğitimlerimiz Hafta içi her gün olmak üzere toplam 20 gün sürmektedir.

Eğitim Saatleri 09.00 - 19.00 saatleri arasında Kursiyerin istediği saate randevu verilerek düzenlenmektedir.

Bayanlar isteklerine göre bayan usta öğreticilerimizle çalışabilmekte ve yine aynı usta öğreticilermizle sınava girebilmektedirler.

Direksiyon Eğitimlerimiz Usta öğreticilerimizin tehlike anında müdahale edebileceği şekilde aracın sağ tarafında tam fonksiyonlu çift emniyet pedalları(debriyaj, fren) olan ve Milli Eğitim Müdürlüğünden eğitim aracı onaylı Hyundai i20 araçlarımızla yapılmaktadır.

Direksiyon Eğitimlerimiz üç aşamadan oluşmaktadır.

  • 1. Aşama: Trafiğe kapalı etrafı lastik bariyerlerle çevrili trafik işaretleri ve birde kavşak bulunan direksiyon eğitim alanımızda.
  • 2. Aşama: Trafiğe açık ancak trafik yoğunluğunun az olduğu, çok sayıda kavşak, kontrolsüz kavşak, ana yol ve tali yol kesişimleri bulunan güzergahta
  • 3. ve Son aşama: Trafiğe açık, Trafiğin yoğun olduğu çok sayıda sinyalizasyonlu kavşak, kontrolsüz kavşak vb. yol unsurlarının bulunduğu şehir içi güzergahında yapılmaktadır. genellikle bu güzergah direksiyon sınav güzergahlarından seçilmektedir.
1. ve 2. Aşamalar Temel Araç Eğitimi olup 3 gün, 3. Aşama 17 gün olarak toplamda 20 gün (4 Hafta) sürmektedir.

5. Direksiyon Sınavı

Bu sınava katılabilmeniz için Teorik Sınavdan geçer not almış olmanız, Direksiyon eğitimlerini tamamlamış olmanız ve Direksiyon Sınav ücretini belirlenen tarihlerde yatırmış olmanız gerekmektedir.

Sınav Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen güzergahta 2 kişiden oluşan Sınav komisyonu tarafından yapılmaktadır. Sınav esnasında tehlikeli durumları önlemek amacıyla yanınızda komisyondaki görevlilerden biri oturmaktadır. Sınav Esnasında Usta Öğreticiniz arka koltukta oturmakta ancak değerlendirmeye katılamamaktadır. Değerlendirme Formuna göre sınav komisyonu sınav sonucunuzu "BAŞARILI" veya "BAŞARISIZ" olarak belirlemektedir.

Direksiyon Sınavı Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

6. Sertifika ve Ehliyet

Direksiyon Sınavından geçtiğiniz takdirde Sertifikanız hazırlanarak inceleme ve onay için Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmektedir bu işlem yaklaşık 1 hafta sürmektedir. Sertifikanız geldikten sonra dosyanızı alabilirsiniz. yapmanız gereken işlemlerle ilgili detaylı bilgi için tıklayın. Ehliyet Kart Ücreti ve Harç ücretini öğrenmek için Tıklayın

Nüfus Müdürlüğüne başvurunuzdan sonra Araç kullanabilmeniz için 15 gün geçerliliği olan "Sürücü Belgesi Yerine Geçen Geçici Belge" verilecektir. Yaklaşık 15 gün içinde sürücü belgesi kartınız başvuru esnasında belirttiğiniz adrese posta yoluyla ulaşacaktır.

Sertifika Sürücü belgesi yerine geçmemektedir. Sertifikanızla birlikte araç kullanırken trafik ekiplerince durdurulursanız, ehliyetsiz olduğunuz için CEZA işlemi uygulanır.

Aradığınız sorunun cevabını bulamadıysanız bize mesaj gönderin, WhatsApp veya Facebook Messenger üzerinden yazın en kısa sürede cevaplayalım.

MENÜ


SINAVLAR